Dünyaca Ünlü Futbolcuların Burçları

09.05.2024
Dünyaca Ünlü Futbolcuların Burçları

Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran futbolcuların burçlarını merak mı ediyorsunuz? O halde Maradona, Arda Güler, Ronaldo, Pele ve çok daha fazlası… Tüm zamanların en iyi futbolcularının burçlarına bu yazımızdan ulaşabilirsiniz. 


Astroloji ve Spor Arasındaki İlişki Nasıldır?

Astrologlara göre kişiler sahip olduğu burcun özelliklerini taşır ve yetenekleri olduğu konular burçlarıyla ilişkilidir. Bu alanlardan biri de spor. Astrolojide kimi burçlar diğerlerine göre daha atletik olup çeşitli spor branşlarında başarılı olma ihtimalleri daha fazladır. Öyledir ki, bazıları astrolojik verilere göre yapacağı spor branşını tercih ediyor. Hal böyleyken, astroloji ve spor arasında derin bir ilişki olduğunu söylemek oldukça mümkün. 


Spor Branşlarına Göre Burçlar


Kendiniz için en uygun spor branşını seçerken astrologlara kulak vermekte fayda var. Bir diğer ifadeyle astroloji, doğru tercihler yapmanın en iyi yollarından biri olarak kabul ediliyor. 


Astrologlara göre oğlak, koç ve akrep burçları; dayanıklılık sporlarında daha başarılıyken, balık ve yengeç burçları; su sporlarında, yay, terazi, boğa ve aslan burçları; açık hava sporlarında, başak burçları dövüş sporlarında, ikizler ve kova burçları ise basketbol ve tenis gibi dinamik sporlarda daha başarılıdırlar. 


Dünyanın En İyi Futbolcularının Burçları

Ülkemizde ve dünyanın farklı kulüplerinde forma giyen birbirinden yetenekli futbolcuların başarılarının yanı sıra burçları da çoğu kişi tarafından merak edilen bir konu. Yazımızın devamında burçlarından bahsedeceğimiz birbirinden yetenekli futbolcular ise şu şekilde;


  • Alex de Souza
  • Arda Güler
  • Lionel Messi
  • Kylian Mbappe
  • Maura İcardi
  • Mesut Özil
  • Wesley Sneijder
  • Christiano Ronaldo
  • Arda Turan
  • Didier Drogba
  • Gennaro Gattuso
  • Zlatan İbrahimoviç
  • Diego Costa
  • Pele
  • Neymar
  • Hugo Almeida
  • Falcao
  • Quaresma
  • Maradona


Öyleyse hazırsanız ününü dünyaya duyurmuş futbolcuların burçlarını öğrenmeye başlayalım!


Alex de Souza Hangi Burç?

Fenerbahçe’nin efsane ismi Alex de Souza başak burcu. 14 Eylül 1977 doğumlu Alex de Souza, 9 sezon forma giyindiği Fenerbahçe Spor Kulübü’nde 170 gol atarak unutulmazlar arasında yer aldı. Mükemmelliyetçi ve detaycı olmalarıyla bilinen başak burçları, atletik olarak da oldukça iyi düzeydedirler.


Arda Güler'in Burcu Ne?

Türk futbolunun en genç isimlerinden Arda Güler balık burcu. 25 Şubat 2005 doğumlu Arda Güler, balık burcunun özelliklerini de taşıyor. Tipik bir balık burcunun sportif yetenekleri sezgisel dengeleriyle ilişkilidir. Real Madrid’in yıldızı Arda Güler’in de burcunun özelliklerini taşıdığı bilinmektedir.


Lionel Messi Hangi Burç?

Arjantinli futbolcu Lionel Messi yengeç burcudur. Anaçlığı ile bilinen yengeç burçları aynı zamanda spor aktivitelerinde de oldukça başarılıdırlar. Arjantin milli takımının kaptanı Lionel Messi, aynı zamanda kararlı ve azimli oluşuyla da bilinmektedir.


Kylian Mbappe'nin Burcu Nedir?

Kaybetse de sonuna kadar devam ettiği mücadeleci ruhuyla bilinen Mbappe'nin burcu yay. 20 Aralık 1998 doğumlu Mbappe, hayalleri için uzunca yıllar çaba göstermiş bir futbolcu. Yay burçlarının daha çok okçuluk ve dağcılık gibi sporlarda başarılı olduğu bilinse de Mbappe bu tabuları çok başarılı bir şekilde yıkıyor.


Mauro İcardi'nin Burcu Hangisi?

Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren Mauro İcardi'nin burcu kova. Güler yüzleri ve sevgi dolu halleriyle bilinen kova burçları oldukça da özgür ruhludurlar. Bununla birlikte atletik yetenekleri de son derece gelişmiştir. Galatasaraylı futbolcunun saydığımız özellere sahip olduğu anlaşılıyor.


Mesut Özil Hangi Burç?

Geçtiğimiz günlerde futbolu bıraktığını açıklayan Mesut Özil, Real Madrid ve Fenerbahçe gibi futbolun dev isimlerinde forma giymiş başarılı bir sporcu. 19 Ekim 1988 doğumlu Mesut Özil, terazi burcu. Tutkulu, kararlı ve hırslı karakteriyle bilinen terazi burçlarının rekabetçi sporlarda da başarılı işlere imza attığı bilinmektedir.


Wesley Sneijder'in Burcu Ne?

Galatasaray’ın 10 numaralı futbolcusu Wesley Sneijder'in burcu ikizler. Hareketli ve dinamik sporlarda oldukça başarılı oldukları bilinen ikizler burçları, takım çalışmalarına da yatkındırlar. İkizler burçlarının farklı spor dallarında etkileyici performanslar sergileyebildikleri bilinmektedir.


Christiano Ronaldo'nun Burcu Hangisi?

5 Şubat 1985 doğumlu Christiano Ronaldo kova burcu. Kararlı ve mücadeleci karakterleriyle tanınan kova burçları aynı zamanda oldukça da hırslıdırlar. Şuan da Al- Nasrr’da forma giyen Portekizli futbolcu Ronaldo yıllar süren futbol serüvenini gol sevinçleriyle sürdürmeye de devam ediyor.


Sporsepeti Tavsiyesi: Astrologlara Göre En Atletik 9 Burç


Arda Turan Hangi Burç?

Bir dönem Real Madrid’in yıldızıyken şimdilerde Eyüpspor’un teknik direktörü olan Arda Turan'ın burcu kova. 30 Ocak 1987 doğumlu Arda Turan’ın da burcunun özellikleri taşıdığı bilinmektedir. Güler yüzleri ve hırslarıyla tanınan kova burçları zorluklara meydan okumayı severler. Liderlik rolünden keyif alan kova burçları, spor etkinliklerinde de oldukça başarılıdırlar.


Didier Drogba'nın Burcu Nedir?

11 Mart 1978 doğumlu Didier Drogba balık burcu. Duygusal ama kararlılıklarıyla bilinen balık burçlarının daha çok suyla ilişkili sporlarda yetenekli olduğu bilinse de, Drogba futbolda rüzgar estirmiş çok önemli bir futbolcu.


Gennaro Gattuso'nun Burcu Hangisi?

Futbol kariyerinde önemli başarılara imza atmış bir futbolcu olan Gennaro Gattuso oğlak burcu. Disiplinli, sabırlı ve kararlılıklarıyla tanınan oğlak burçları dayanıklılık sporlarında oldukça başarılıdırlar. Lider olmayı seven oğlak burçları başarılı olmak için var gücüyle çalışırlar.


Zlatan İbrahimoviç Hangi Burç?

3 Ekim 1981 doğumlu Zlatan İbrahimoviç terazi burcu. Atletik yetenekleri gelişmiş olan terazi burçları genellikle yoga, pilates ve dans sporlarını tercih etse de İbrahimoviç yıllar süren futbol kariyerini önemli bir seviyeye getiren bir futbolcu. Aynı zamanda, terazi burçlarının zarif ve estetik bir karakterleri vardır.


Diego Costa'nın Burcu Ne?

İspanyol futbolcu Diego Costa'nın burcu terazi. Astrologlara göre bu burca sahip kişilerin oldukça atletik olduğu biliniyor. Terazi burcu insanlar takım çalışmalarına uyumlu ve kararlı olup aynı zamanda düzenli egzersiz yapmayı da severler.


Pele Hangi Burç?

Brezilyalı eski futbolcu Pele'nin burcu akrep. Tutkulu ve hırslı oluşlarıyla öne çıkan akrep burcu insanları sınırlarını zorlamayı da severler. En atletik burçlardan biri akrep burcu kişiler vücut geliştirme ve boks gibi rekabet gerektiren sporlarda da son derece başarılıdırlar.


Neymar'ın Burcu Ne?

Brezilyalı futbolcu Neymar kova burcu. Kova burcu insanları, genellikle sınırlarını zorlamayı sever ve bu konuda oldukça hırslıdırlar. Duygusal yönleriyle öne çıkan kova burçları yardımsever, samimi ve güler yüzleriyle sıcakkanlı bir izlenime sahiptirler.


Hugo Almeida Hangi Burçtur?

Portekizli eski futbolcu Hugo Miquel Pereira de Almeida ikizler burcu. Enerjik, meraklı ve sosyal yönleriyle dikkat çeken ikizler burçları daha çok koşu ve basketbol gibi dinamik sporları tercih ederler. Bununla birlikte takım sporlarında oldukça başarılı ve atletik oldukları bilinmektedir.


Falcao'nun Burcu Hangisi?

Kolombiyalı milli futbolcu Radamel Falcao'nun burcu kova. Dayanıklılık gerektiren sporlarda başarılarıyla öne çıkan kova burcu kişiler enerjileri ve sosyallikleriyle de dikkat çekerler.


Quaresma'nın Burcu Nedir?

2024 yazında futbolu bıraktığını açıklayan Ricardo Quaresma’nın burcu terazi. Dengeci ve kararlı yapılarıyla bilinen terazi burcu insanları astrologlara göre spor etkinliklerinde de son derece başarılıdırlar. Spor yaparken daha sosyal ortamları tercih ederler.


Maradona Hangi Burç?

Tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olan Arjantinli futbolcu Diego Armando Maradona 30 Ekim doğumlu bir akrep burcu. Futbol hayatı boyunca 588 maçta forma giyen futbolcu toplam 312 golüyle ismini futbol tarihine altın harflerle yazdırmıştır.


İcardi Hangi Burç?

Son zamanlarda ismini sıkça duyduğumuz Mauro İcardi kova burcudur. Galatasaray’da forma giyen sporcu 19 Şubat 1993 doğumludur. 


Oğlak Burcu Olan Futbolcular

Joshua King

Bruno Henrique

ceyhun Gülselam

Dany Nounkeu

Gökhan Gönül

Tuncay Şanlı

Fabio Bilica


Kova Burcu Olan Futbolcular

Arda Turan

Neymar

Radamel Falcao

Yaşar Duran

Tete

Edinson Cavani

Christiano Ronaldo

Selçuk Şahin

Selçuk İnan

Necip Uysal


Balık Burcu Olan Futbolcular

İlker Yağcıoğlu

Diego Rossi

Nicolas Anelka

Bekir İrtegün

Didier Drogba

Arda Güler

Giray Kaçar

Mehmet Topal

Semih Kaya


Koç Burcu Olan Futbolcular

Alper Potuk

Carlos Vinicius

Gustavo Colman

Uğurcan Çakır

Roberto Carlos


Boğa Burcu Olan Futbolcular

Leonardo Bonucci

Batuhan Karadeniz

Cesc Fabregas


İkizler Burcu Olan Futbolcular

Sergio Oliveira

Cenk Tosun

Almeida

Aurelien Chedjou

Naci Ünüvar

Muhammed Salah

Steven Gerrard


Yengeç Burcu Olan Futbolcular

Luan Peres

Kerem Demirbay

Gareth Bale

Christian

Lionel Messi

Burak Yılmaz

Erling Haaland

Felipe Melo


Aslan Burcu Olan Futbolcular

Mario Balotelli

Mert Hakan

Wout Weghorst

Sabri Sarıoğlu

Thierry Henry

Serkan Balcı


Başak Burcu Olan Futbolcular

Alex de Souza

Jose Bosingwa

Joseph Yobo

Gökhan Zan

Emre Belözoğlu


Terazi Burcu Olan Futbolcular

Quaresma

Diego Costa

Zlatan İbrahimoviç

Mesut Özil

Serdar Dursun

Kerem Aktürkoğlu


Akrep Burcu Olan Futbolcular

Ryan Kent

Dusan Tadic

Wilfried Zaha

Kaan Ayhan

Volkan Demirel

Milan Baros

İbrahim Toraman

Diego Maradona

Simao Sabrosa

Diego Lugano


Yay Burcu Olan Futbolcular

Gabriel Paulista

Bruno Alves

Kylian Mbappe


Futbolu takip eden kişi sayısı her geçen gün artarken, ününü dünyaya duyurmuş sporcuların da bu konuda katkısı oldukça büyük. Bu yazıda tüm zamanların en başarılı futbolcularının burçlarını açıkladık. Listemize dahil etmediğimiz onlarca ismi de farklı bir yazıda ele alacağımızı unutmayın!


İlgili içeriklere göz atmak için Sporsepeti’nin Spor Kütüphanesi’ni ziyaret edebilirsiniz. 

Paylaş:

dunyaca-unlu-futbolcuların-burclari
https://storage.acerapps.io/app-1358/soccer-ball-variant.png
#0f74fa
#e2eeff
Futbol
Dünyaca Ünlü Futbolcuların Burçları

ile
İlgili Bloglarımız

Spor Kütüphanesi: Spor tutkunuza ışık tutan, heyecanı ve bilgiyi bir araya getiren eşsiz bir kaynak! Keşfet, öğren, zirveye çık!

Tüm Yazılar

Basketbol Bloğuna Abone Ol

KVKK

GİZLİLİK VE KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA POLİTİKASI


1. Kişisel Verilerinizin Ne Şekilde İşlenebileceği

6698 sayılı KVKK uyarınca, Spor Kütüphanesi ile paylaştığınız kişisel verileriniz, tamamen veya kısmen, otomatik olarak veyahut herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilerek, kaydedilerek, depolanarak, değiştirilerek, yeniden düzenlenerek, kısacası veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işleme konu olarak tarafımızdan işlenebilecektir. KVKK kapsamında veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem “kişisel verilerin işlenmesi” olarak kabul edilmektedir.

   

2. Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları Ve Hukuki Sebepleri

Paylaştığınız kişisel veriler,

Müşterilerimize verdiğimiz hizmetlerin gereklerini, sözleşmenin ve teknolojinin gereklerine uygun şekilde yapabilmek, sunulan ürün ve hizmetlerimizi geliştirebilmek için;

Kamu güvenliğine ilişkin hususlarda ve hukuki uyuşmazlıklarda, talep halinde ve mevzuat gereği savcılıklara, mahkemelere ve ilgili kamu görevlilerine bilgi verebilmek için;

Üyelerimize geniş kapsamda çeşitli imkânlar sunabilmek veya bu imkânları sunabilecek kişi veya kurumlarla yasal çerçevede paylaşabilmek için;

Reklam tercihlerini analiz etmek için,

6698 sayılı KVKK ve ilgili ikincil düzenlemelere uygun olarak işlenecektir.


3. Kişisel Verilerinizin Aktarılabileceği Üçüncü Kişi Veya Kuruluşlar Hakkında Bilgilendirme

Yukarıda belirtilen amaçlarla, Spor Kütüphanesi ile paylaştığınız kişisel verilerinizin aktarılabileceği kişi / kuruluşlar; ana hissedarlarımız, hissedarlarımız, reklam verenler, doğrudan veya dolaylı yurt içi / yurt dışı iştiraklerimiz; başta Spor Kütüphanesi altyapısını kullanan üye firmalar ve bunlarla sınırlı olmamak üzere sunulan hizmet ile ilgili kişi ve kuruluşlar olmak üzere, faaliyetlerimizi yürütmek üzere ve/veya Veri İşleyen sıfatı ile hizmet aldığımız, iş birliği yaptığımız, program ortağı kuruluşları, yurtiçi / yurtdışı kuruluşlar ve diğer 3. kişiler ve kuruluşlardır.


4. Kişisel Verilerinizin Toplanma Şekli

Kişisel verileriniz,

Spor Kütüphanesi internet sitesi ve mobil uygulamalarındaki formlar ile ad, soyad, adres, telefon, iş veya özel e-posta adresi gibi bilgiler ile; kullanıcı adı ve şifresi kullanılarak giriş yapılan sayfalardaki tercihleri, gerçekleştirilen işlemlerin IP kayıtları, tarayıcı tarafından toplanan çerez verileri ile gezinme süre ve detaylarını içeren veriler, konum verileri şeklinde;

Spor Kütüphanesi ile ticari ilişki kurmak, iş başvurusu yapmak, teklif vermek gibi amaçlarla, kartvizit, özgeçmiş (cv), teklif vermek ve sair yollarla kişisel verilerini paylaşan kişilerden alınan, fiziki veya sanal bir ortamda, yüz yüze ya da mesafeli, sözlü veya yazılı ya da elektronik ortamdan;

Ayrıca farklı kanallardan dolaylı yoldan elde edilen, web sitesi, blog, yarışma, anket, oyun, kampanya ve benzeri amaçlı kullanılan (mikro) web sitelerinden ve sosyal medyadan elde edilen veriler, e-bülten okuma veya tıklama hareketleri, kamuya açık veri tabanlarının sunduğu veriler, sosyal medya platformları (Facebook, Twitter, Google, Instagram, Snapchat vs) gibi sosyal paylaşım sitelerinden paylaşıma açık profil ve verilerden; işlenebilmekte ve toplanabilmektedir.


5. KVKK Yürürlüğe Girmeden Önce Elde Edilen Kişisel Verileriniz

Spor Kütüphanesi , KVKK’nun yürürlük tarihi olan 7 Nisan 2016 tarihinden önce yayım hayatına başlamadığı için bu tarihten önce depoladığımız bir kişisel veri bulunmamaktadır.


6. Kişisel Verilerinizin Aktarılması

Türkiye’de işlenerek veya Türkiye dışında işlenip muhafaza edilmek üzere, yukarıda sayılan yöntemlerden herhangi birisi ile toplanmış kişisel verileriniz KVKK kapsamında kalmak kaydıyla ve sözleşme amaçlarına uygun olarak yurtdışında bulunan (Kişisel Veriler Kurulu tarafından akredite edilen ve kişisel verilerin korunması hususunda yeterli korumanın bulunduğu ülkelere) hizmet aracılarına da aktarılabilecektir.

Kişisel Verileriniz;

Ürün ve hizmetlerin sunulması ve tanıtılması için işbirliği yapılan ve/veya hizmet alınan iş ortaklarımız,

Acil yardım çağrısı halinde konumunuzu tespit edecek olan yetkili mercilere,

Düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile mahkeme ve icra müdürlükleri gibi sair resmi kurumlara, kişisel verilerinizi talep etmeye yetkili olan diğer kamu kurum veya kuruluşlarına,

Spor Kütüphanesi ile ticari ilişki içinde bulunan ve telefon numaranıza sahip tüzel kişilere,

Gerekli görüldüğü durumlarda aktarılabilecektir.


7. Kişisel Verilerin Saklanması Ve Korunması

Spor Kütüphanesi , kişisel verilerinizin barındığı sistemleri ve veri tabanlarını, KVKK’nun 12. Maddesi gereği kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemekle, yetkisiz kişilerin erişimlerini engellemekle; muhafazalarını sağlamak amacıyla hash, şifreleme, işlem kaydı, erişim yönetimi gibi yazılımsal tedbirleri ve fiziksel güvenlik önlemleri almakla mükelleftir. Kişisel verilerin yasal olmayan yollarla başkaları tarafından elde edilmesinin öğrenilmesi halinde durum derhal, yasal düzenlemeye uygun ve yazılı olarak Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na bildirilecektir.


8. Kişisel Verilerin Güncel Ve Doğru Tutulması

KVKK’nun 4. maddesi uyarınca Spor Kütüphanesi'nin kişisel verilerinizi doğru ve güncel olarak tutma yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu kapsamda Spor Kütüphanesi'nin yürürlükteki mevzuattan doğan yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için üyelerimizin doğru ve güncel verilerini paylaşması veya web sitesi / mobil uygulama üzerinden güncellemesi gerekmektedir.


9. 6698 Sayılı Kvkk Uyarınca Kişisel Veri Sahibinin Hakları

6698 sayılı KVKK 11.maddesi 07 Ekim 2016 tarihinde yürürlüğe girmiş olup ilgili madde gereğince, Kişisel Veri Sahibi’nin bu tarihten sonraki hakları aşağıdaki gibidir:

Kişisel Veri Sahibi, Spor Kütüphanesi'ne (veri sorumlusu) başvurarak kendisiyle ilgili;

Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

KVKK’nun 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

Kişisel verilerin düzeltilmesi, silinmesi, yok edilmesi halinde bu işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere de bildirilmesini isteme,

İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahiptir.


10. İletişim ve Başvuru Yöntemi

Spor Kütüphanesi tarafından atanacak Veri Sorumlusu Temsilcisi, yasal altyapı sağlandığında Veri Sorumluları Sicilinde ve bu belgenin bulunduğu internet adresinde ilan edilecektir.

Kişisel Veri Sahipleri, sorularını, görüşlerini veya taleplerini e-posta yolu ile iletebilirler.

Spor Kütüphanesi iletilen taleplere, gerekçeli olmak ve 30 gün içinde cevap vermek kaydıyla olumlu/olumsuz yanıtını, yazılı veya dijital ortamdan verebilir. Taleplere ilişkin gerekli işlemlerin ücretsiz olması esastır. Ancak işlemlerin bir maliyet gerektirmesi halinde, Spor Kütüphanesi , ücret talebinde bulunma hakkını saklı tutar. Bu ücretler, Kişisel Verilerin Korunması Kurulu tarafından, Kişisel Verilerin korunması Kanunu’nun 13. maddesine göre belirlenen tarife üzerinden belirlenir.

Web sayfamızda, uygulamalarımızda ve diğer sair kanallarımızda kişisel verilerinizi paylaşarak Kişisel Veriler Politikamızı ve politikamızda yer alan işlenme, işlenme yöntemleri, verilerin aktarılması, satışı ve diğer ilgili hususlar hakkındaki şartları, Bir sosyal medya uygulaması olan Spor Kütüphanesi ile paylaşılan verilerin web sayfasında, uygulamalarda ve sosyal medya kanallarında kullanılmasını, bildirimlerde ve önerilerde bulunulmasını, üyelerin yararına olması şartıyla ticari anlamda üçüncü kişilerle paylaşılabileceğini ve yine bunun için kabulde bulunduğunuzu, yasal haklarınızı kullanmadan önce Spor Kütüphanesi'ne başvuruda bulunacağınızı KVKK’da büyük öneme haiz, belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye dayanan ve özgür iradeyle açıklanan rıza şeklinde tanımlanan açık bir rıza ile kabul ettiğinizi beyan etmiş olursunuz.


Bu sözleşme en son 01/01/2020 tarihinde güncellenmiştir.


Ticari İleti

GİZLİLİK VE KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA POLİTİKASI


1. Kişisel Verilerinizin Ne Şekilde İşlenebileceği

6698 sayılı KVKK uyarınca, Spor Kütüphanesi ile paylaştığınız kişisel verileriniz, tamamen veya kısmen, otomatik olarak veyahut herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilerek, kaydedilerek, depolanarak, değiştirilerek, yeniden düzenlenerek, kısacası veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işleme konu olarak tarafımızdan işlenebilecektir. KVKK kapsamında veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem “kişisel verilerin işlenmesi” olarak kabul edilmektedir.

   

2. Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları Ve Hukuki Sebepleri

Paylaştığınız kişisel veriler,

Müşterilerimize verdiğimiz hizmetlerin gereklerini, sözleşmenin ve teknolojinin gereklerine uygun şekilde yapabilmek, sunulan ürün ve hizmetlerimizi geliştirebilmek için;

Kamu güvenliğine ilişkin hususlarda ve hukuki uyuşmazlıklarda, talep halinde ve mevzuat gereği savcılıklara, mahkemelere ve ilgili kamu görevlilerine bilgi verebilmek için;

Üyelerimize geniş kapsamda çeşitli imkânlar sunabilmek veya bu imkânları sunabilecek kişi veya kurumlarla yasal çerçevede paylaşabilmek için;

Reklam tercihlerini analiz etmek için,

6698 sayılı KVKK ve ilgili ikincil düzenlemelere uygun olarak işlenecektir.


3. Kişisel Verilerinizin Aktarılabileceği Üçüncü Kişi Veya Kuruluşlar Hakkında Bilgilendirme

Yukarıda belirtilen amaçlarla, Spor Kütüphanesi ile paylaştığınız kişisel verilerinizin aktarılabileceği kişi / kuruluşlar; ana hissedarlarımız, hissedarlarımız, reklam verenler, doğrudan veya dolaylı yurt içi / yurt dışı iştiraklerimiz; başta Spor Kütüphanesi altyapısını kullanan üye firmalar ve bunlarla sınırlı olmamak üzere sunulan hizmet ile ilgili kişi ve kuruluşlar olmak üzere, faaliyetlerimizi yürütmek üzere ve/veya Veri İşleyen sıfatı ile hizmet aldığımız, iş birliği yaptığımız, program ortağı kuruluşları, yurtiçi / yurtdışı kuruluşlar ve diğer 3. kişiler ve kuruluşlardır.


4. Kişisel Verilerinizin Toplanma Şekli

Kişisel verileriniz,

Spor Kütüphanesi internet sitesi ve mobil uygulamalarındaki formlar ile ad, soyad, adres, telefon, iş veya özel e-posta adresi gibi bilgiler ile; kullanıcı adı ve şifresi kullanılarak giriş yapılan sayfalardaki tercihleri, gerçekleştirilen işlemlerin IP kayıtları, tarayıcı tarafından toplanan çerez verileri ile gezinme süre ve detaylarını içeren veriler, konum verileri şeklinde;

Spor Kütüphanesi ile ticari ilişki kurmak, iş başvurusu yapmak, teklif vermek gibi amaçlarla, kartvizit, özgeçmiş (cv), teklif vermek ve sair yollarla kişisel verilerini paylaşan kişilerden alınan, fiziki veya sanal bir ortamda, yüz yüze ya da mesafeli, sözlü veya yazılı ya da elektronik ortamdan;

Ayrıca farklı kanallardan dolaylı yoldan elde edilen, web sitesi, blog, yarışma, anket, oyun, kampanya ve benzeri amaçlı kullanılan (mikro) web sitelerinden ve sosyal medyadan elde edilen veriler, e-bülten okuma veya tıklama hareketleri, kamuya açık veri tabanlarının sunduğu veriler, sosyal medya platformları (Facebook, Twitter, Google, Instagram, Snapchat vs) gibi sosyal paylaşım sitelerinden paylaşıma açık profil ve verilerden; işlenebilmekte ve toplanabilmektedir.


5. KVKK Yürürlüğe Girmeden Önce Elde Edilen Kişisel Verileriniz

Spor Kütüphanesi, KVKK’nun yürürlük tarihi olan 7 Nisan 2016 tarihinden önce yayım hayatına başlamadığı için bu tarihten önce depoladığımız bir kişisel veri bulunmamaktadır.


6. Kişisel Verilerinizin Aktarılması

Türkiye’de işlenerek veya Türkiye dışında işlenip muhafaza edilmek üzere, yukarıda sayılan yöntemlerden herhangi birisi ile toplanmış kişisel verileriniz KVKK kapsamında kalmak kaydıyla ve sözleşme amaçlarına uygun olarak yurtdışında bulunan (Kişisel Veriler Kurulu tarafından akredite edilen ve kişisel verilerin korunması hususunda yeterli korumanın bulunduğu ülkelere) hizmet aracılarına da aktarılabilecektir.

Kişisel Verileriniz;

Ürün ve hizmetlerin sunulması ve tanıtılması için işbirliği yapılan ve/veya hizmet alınan iş ortaklarımız,

Acil yardım çağrısı halinde konumunuzu tespit edecek olan yetkili mercilere,

Düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile mahkeme ve icra müdürlükleri gibi sair resmi kurumlara, kişisel verilerinizi talep etmeye yetkili olan diğer kamu kurum veya kuruluşlarına,

Spor Kütüphanesi ile ticari ilişki içinde bulunan ve telefon numaranıza sahip tüzel kişilere,

Gerekli görüldüğü durumlarda aktarılabilecektir.


7. Kişisel Verilerin Saklanması Ve Korunması

Spor Kütüphanesi, kişisel verilerinizin barındığı sistemleri ve veri tabanlarını, KVKK’nun 12. Maddesi gereği kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemekle, yetkisiz kişilerin erişimlerini engellemekle; muhafazalarını sağlamak amacıyla hash, şifreleme, işlem kaydı, erişim yönetimi gibi yazılımsal tedbirleri ve fiziksel güvenlik önlemleri almakla mükelleftir. Kişisel verilerin yasal olmayan yollarla başkaları tarafından elde edilmesinin öğrenilmesi halinde durum derhal, yasal düzenlemeye uygun ve yazılı olarak Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na bildirilecektir.


8. Kişisel Verilerin Güncel Ve Doğru Tutulması

KVKK’nun 4. maddesi uyarınca Spor Kütüphanesi'nin kişisel verilerinizi doğru ve güncel olarak tutma yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu kapsamda Spor Kütüphanesi'nin yürürlükteki mevzuattan doğan yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için üyelerimizin doğru ve güncel verilerini paylaşması veya web sitesi / mobil uygulama üzerinden güncellemesi gerekmektedir.


9. 6698 Sayılı Kvkk Uyarınca Kişisel Veri Sahibinin Hakları

6698 sayılı KVKK 11.maddesi 07 Ekim 2016 tarihinde yürürlüğe girmiş olup ilgili madde gereğince, Kişisel Veri Sahibi’nin bu tarihten sonraki hakları aşağıdaki gibidir:

Kişisel Veri Sahibi, Spor Kütüphanesi'ne (veri sorumlusu) başvurarak kendisiyle ilgili;

Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

KVKK’nun 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

Kişisel verilerin düzeltilmesi, silinmesi, yok edilmesi halinde bu işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere de bildirilmesini isteme,

İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahiptir.


10. İletişim ve Başvuru Yöntemi

Spor Kütüphanesi tarafından atanacak Veri Sorumlusu Temsilcisi, yasal altyapı sağlandığında Veri Sorumluları Sicilinde ve bu belgenin bulunduğu internet adresinde ilan edilecektir.

Kişisel Veri Sahipleri, sorularını, görüşlerini veya taleplerini e-posta yolu ile iletebilirler.

Spor Kütüphanesi iletilen taleplere, gerekçeli olmak ve 30 gün içinde cevap vermek kaydıyla olumlu/olumsuz yanıtını, yazılı veya dijital ortamdan verebilir. Taleplere ilişkin gerekli işlemlerin ücretsiz olması esastır. Ancak işlemlerin bir maliyet gerektirmesi halinde, Spor Kütüphanesi, ücret talebinde bulunma hakkını saklı tutar. Bu ücretler, Kişisel Verilerin Korunması Kurulu tarafından, Kişisel Verilerin korunması Kanunu’nun 13. maddesine göre belirlenen tarife üzerinden belirlenir.

Web sayfamızda, uygulamalarımızda ve diğer sair kanallarımızda kişisel verilerinizi paylaşarak Kişisel Veriler Politikamızı ve politikamızda yer alan işlenme, işlenme yöntemleri, verilerin aktarılması, satışı ve diğer ilgili hususlar hakkındaki şartları, Bir sosyal medya uygulaması olan Spor Kütüphanesi ile paylaşılan verilerin web sayfasında, uygulamalarda ve sosyal medya kanallarında kullanılmasını, bildirimlerde ve önerilerde bulunulmasını, üyelerin yararına olması şartıyla ticari anlamda üçüncü kişilerle paylaşılabileceğini ve yine bunun için kabulde bulunduğunuzu, yasal haklarınızı kullanmadan önce Spor Kütüphanesi'ne başvuruda bulunacağınızı KVKK’da büyük öneme haiz, belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye dayanan ve özgür iradeyle açıklanan rıza şeklinde tanımlanan açık bir rıza ile kabul ettiğinizi beyan etmiş olursunuz.


Bu sözleşme en son 01/01/2020 tarihinde güncellenmiştir.